sestdiena, 2015. gada 13. jūnijs

Ekipējums

Šo rakstu jāsāk ar lielu paldies Anetei, kas nodrošināja mūs ar 2 ērtām ceļojuma mugursomām, kuras jau ir pieredzējušas vairākus pārgājienus, tai skaitā Santjago ceļu. Ar somu sastāvu padalīsimies tuvākajā laikā.
Veicot garu pārgājienu katrai niansei var būt liela nozīme, tādēļ pastiprinātu uzmanību pievērsām apaviem. Te gan domas dalās, jo citi izvēlās zābakveidīgos, ar cieto gumijas zoli, bet citi iet sporta apavos. Mēs izvēlamies otro variantu, jo domājam, ka tā būs ērtāk un kājas mazāk nogurs. Komentāros droši variet padalīties ar savu pieredzi. Mēs izvēlamies Adidas zīmola skriešanas apavus. Kādēļ tieši Adidas? Tā Santa teica... :) Te mums jāsaka paldies Adidas un Ilzei, kas palīdzēja tikt pie kārotā. Kad izvēlējos apavus, ilgi pētīju protektoru, taustīju, locīju, spaidīju, līdz beidzot izvēlējos. Uzvelkot sapratu, ka šīs ir manējās un kāja jūtās ļoti ērti. Tagad atliek iestaigāt. Santai nebija problēmu ar izvēli un beigās palika pie "rozā".   
Nākamā svarīgā nianse ir zeķes. Kādam varbūt šķitīs, ka tam lielu uzmanību nav vērts pievērst, bet tas nav 20 min. pārgājiens gar jūrmalu. Santjago ceļā mērosim 800 km, tāpēc izvēlamies specializētas bezvīļu zeķes no Sportland, lai būtu mazāka iespēja noberzt kājas. Protams, ka nedrīkst aizmirst arī par pedikīru.
Spānija = Saule. Noteikti vajag pasargāt savas acis no spožās saules. Šeit diezvai derēs lielveikalā nopirktās saulesbrilles. Labākais variants ir meklēt brilles optikas veikalos vai pie oficiālajiem izplatītājiem, kur lēcas ir kvalitatīvas un ražotājs garantē pilnu aizsardzību pret UV stariem. Kārtējais paldies jāsaka Unai, kas palīdzēja sagādāt oriģinālo zīmolu saulesbrilles. Manas acis aizsargās Giorgio Armani, bet Santas acis rotās Dolce & Gabbana saulesbrilles. 
Galvas sega! Laika periodā, kad dosimies ceļā, termometra stabiņš var sasniegt pat +40 grādu atzīmi, tādēļ ņemam līdzi skaistas, gaišas cepurītes. Santa atbalsta Latvijā ražotu preci no Paviljona.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru